Training bij EVM19

Binnenkort verschijnen hier de data en actuele informatie over de trainingen in 2018.

Train op jouw niveau! Voor iedere bikkel is er een training op niveau om je optimaal voor te bereiden op de Mud & Water Challenge van 13, 14 en 15 juli 2018. Tijdens deze trainingen krijg je de mogelijkheid om delen van het parcours te verkennen en een aantal obstakels uit te proberen.

Vanzelfsprekend zullen de volgende elementen terugkomen in de trainingen:

  • Explosiviteit en kracht
  • Motoriek
  • Discipline en uithoudingsvermogen

Een woordje van onze trainer:

Ik ben Martijn Kraan en als zelfstandig ondernemer werkzaam in sportinstructie. Obstacle running is in mijn ogen een van de puurste vormen van sport. Alle elementen van bewegen komen voor wat het bij uitstek een sport voor de complete atleet maakt. Hardlopen, klimmen, kruipen... Obstacle running is eigenlijk gewoon speelkwartier voor volwassenen! Omdat er vele verschillende afstanden zijn is het een erg toegankelijke sport waarbij ook steeds meer ruimte is voor kinderen.

De Mud & Water Challenge is in mijn ogen een van de leukste obstacle runs die Nederland rijk is. Het is juist de kleinschaligheid in het aantal deelnemers dat positief bijdraagt aan hoe je deze run beleeft. Er is meer dan genoeg uitdaging in het parcours, ook voor de gevorderde en ervaren obstacle runner. Als trainer en als deelnemer is het voor mij erg goed om te zien hoe de organisatie luistert naar feedback van de deelnemers en elk jaar het parcours weet te verbeteren. Het is van belang je goed voor te bereiden op een obstacle run. Je gebruikt bijna al je spieren in combinatie met kracht en uithoudingsvermogen. Hardlopen is de basis en is gemakkelijk thuis te doen. Voor de krachttraining en technieken die nodig zijn om de hindernissen te nemen is wel wat hulp nodig. De Mud & Water Challenge is hierin onderscheidend door trainingen aan te bieden op het terrein waar de run wordt gehouden. Zo kunnen deelnemers wennen aan de omgeving en kunnen ze de hindernissen testen en oefenen.