What to wear

Ga je voor het eerst meedoen aan de Mud and Water obstacle run? Heb je al vaker gelopen, maar ben je er nog steeds niet helemaal uit wat je eigenlijk moet dragen?

Wat moet je aan?

Bij de inschrijving kun je een Obstacle Run Gear bestaande uit schoenen en kleding van het toonaangevende merk INOV-8 kopen.

De winkelwaarde van dit pakket is € 283, wij kunnen dit exclusief aanbieden voor € 199.

Lees hieronder waaruit dit pakket bestaat.

  • De X-Talon 212 is een schoen die het erg goed doet op verschillende ondergronden, maar zich onderscheid in blubber en los zand. Op de afbeelding is de herenversie zichtbaar. De damesschoen heeft een andere kleurstelling en een smallere leest.
  • Het Base Elite ondershirt zorgt ervoor dat vocht snel wordt afgevoerd en houdt het lichaam op temparatuur. Het shirt is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Na de bestelling zullen we je wensen inventariseren.
  • De Race Elite Short is een korte broek waar een tight in zit verwerkt. Naast draagcomfort zorgt het ervoor dat er minder vuil onder de broek terecht kan komen en houdt het wrijving tegen dat voor rauwe liezen kan zorgen.
  • Om het pakket compleet te maken zijn er de sokken en kuitstukken. Goede sokken zorgen voor een verminderde wrijving, goede vochtverwerking en een goede pasvorm. De kuitstukken voorkomen blessures en bieden comfort. Door de strakke kuitstukken worden de spieren minder vermoeid. Bij koud weer zorgen ze ook voor wat warmte.

Handschoenen


Bij de Mud and Water Challenge ga je als een echte marinier spectaculaire hindernissen bedwingen, wij raden dan ook aan om handschoenen te dragen. De spectaculaire obstakels vragen om veel kracht, waarbij jouw handen het regelmatig zwaar te verduren krijgen. Optimale bescherming is dus zeker van belang om onnodige blessures te voorkomen. Op de website van We Like Fitness verkopen ze handschoenen in diverse kleuren in de maten S t/m L. Heb je dus nog geen handschoenen? Koop ze dan snel op via deze link

TIPS!

Hier het ultieme overzicht met tips van Dutch Mud Men over kleding, schoenen en gadgets voor een een leuke dag obstacle running! Deze mannen lopen al jaren mee en weten heel goed wat je wel en niet nodig hebt.
Naast tips voor kleding en schoenen is er ook een handige algemene checklist voor obstacle runs. Denk bijvoorbeeld aan een vuilniszak voor de natte kleren, handdoek en cash geld.